BAYATLAMAYAN SODALI BOĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilrsnz)
1 paket yaş maya
5-6su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
haşhaş,susam,çörek otu
YAPILIŞI:
yapılışı:Yoğurma
kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5
dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına
alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine
dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin
sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında pişirin....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder