8 Kasım 2013 Cuma

BAYATLAMAYAN SODALI BOĞAÇA

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilrsnz)
1 paket yaş maya
5-6su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
haşhaş,susam,çörek otu
YAPILIŞI:
yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder