Malzemeler:
- 3 su bardağı pekmez
- yarım kilo ceviz içi
- 4 su bardağı su
- yarım su bardağı nişasta
- yarım su bardağı un
- arım su bardağı şeker
Hazırlanışı:Pekmezi suyu bir tencereye koyun. Karışımdan 1 su bardağı kadar alın ve
bir kabın içinde un, nişasta ekleyerek ve çırpın. Topak olmayacak
şekilde sonra kaynayan pekmezli suyun içine şekeri dökün ve karışımı
(unlu nişastalı )yavaş yavaş ilave edin (tahta kaşık kullanın). Pasta
kreması kıvamını yakalayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca altını
kapatın ve yorgan ipliğine dizdiğiniz cevizleri tencereye batırıp
çıkartın ve uygun bir yere asın. 2 gün kadar bekledikten sonra streç
filmle sarın. Yaklaşık 3-4
ay muhafaza edebilirsiniz. Yapımı çok
eğlenceli ve çok lezzetli mutlaka deneyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder