25 Kasım 2013 Pazartesi

CEVİZLİ TATLI

MALZEMELER:

  • 3yumurta
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  •  1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ŞERBET:
2,5 çay bardağı şeker
3,5 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

krem şanti
 tarçın

HAZIRLANIŞI:

Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz
kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınınıda döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz
Not:kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder