Malzemeler:
1 bayat ekmek1 yumurta
kimyon
tuz
karabiber
istenilirse 2 yemek kaşığı ince kısırlık bulgur
İç Malzemesi:
yarım kilo yarı yağlı kıyma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
yarım su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı biber salçası
pulbiber, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ekmek az. Suya sokup çıkar. Fazla suyu sıkılır. Robottan geçirilir. İçine 1 yumurta ve baharatlar katılıp yoğurulur. Çok cıvık olursa 2 yemek kaşığı bulgur konulur. Ayrı bir tavaya margarin konulur. Küçük doğranılan soğanı kıymayla birlikte kavurulur. Hem fındık hem ceviz koyuyorum daha çok beğeniyorum öyle isterseniz sırf cevizden yapabilirsiniz. Baharatlarını maydanozu ve salçayı ilave ediyorum. biraz daha kavrulduktan sonra ekmek hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde alıp, her seferinde elimizi ıslatıyoruz yani o zaman elimize yapışmıyor. Hamuru elimizle bi delik açarak bardak şekli veriyoruz içine iç harcımızdan dolduruyoruz. Sonra ağzını güzelce kapıyoruz. Hiç delik kalmayacak şekilde geri kalan malzemeyi aynı işlemi yapıyoruz sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun
Bu tarifi ben hiç bir yerde ne duydum ne gördüm. Normalde varmıdır bilmiyorum. Aklıma geldi bide böyle denemek istedim gerçek içli köfteden hiç bi farkı yok ama sanki yapılışı bana daha kolay pratik geldi ve dışı çok güzel kapanıyo bulgurla biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Tekrar afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder