1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket damla sakızlı vanilin
Üzeri için;
1 su bardağı elle kırılmış tel kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı iri kırılmış ceviziçi
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Kadayıflar hafif pembeleşene kadar kavrulacak. Muhallebi pişince blendırdan geçirilecek. Tel kadayıflar servis edileceği zaman tatlının üzerine serpilecek.
HAZIRLANIŞI:
Şekeri bir tencerede hafif kahverengileşinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
2 su bardağı sıcak suyu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Etimekleri borcama dizip sıcak olan şurubu heryerine gezdiriyoruz.
Muhallebi için süt, şeker, un, vanilya ve nişastayı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Etimeklerin üzerine döküyoruz. Donması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp donan muhallebinin üzerine sürüyoruz.
Tekrar buzdolabına 2-3 saat donması için bırakıyoruz.
Tavada tel kadayıf, sıvıyağ ve toz şekeri pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp iri kırılmış ceviz içini ekliyoruz.
Servis edeceğimiz zaman kadayıfı kremşantinin üzerine bolca serpip servis ediyoruz. Afiyet Olsun.
2 su bardağı sıcak suyu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Etimekleri borcama dizip sıcak olan şurubu heryerine gezdiriyoruz.
Muhallebi için süt, şeker, un, vanilya ve nişastayı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Etimeklerin üzerine döküyoruz. Donması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp donan muhallebinin üzerine sürüyoruz.
Tekrar buzdolabına 2-3 saat donması için bırakıyoruz.
Tavada tel kadayıf, sıvıyağ ve toz şekeri pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp iri kırılmış ceviz içini ekliyoruz.
Servis edeceğimiz zaman kadayıfı kremşantinin üzerine bolca serpip servis ediyoruz. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder