16 Kasım 2013 Cumartesi

LAVANTA CİLT BAKIMI


Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı lavantayı atıp, 10 dakika ağzı kapalı olarak demleyeceğiz. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmeliyiz.
On beş gün boyunca her gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içmemiz gereken lavanta çayını her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlamamız şart. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanamıyoruz. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında da bekletemiyoruz. Hiçbir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmiyoruz.
. On beş günlük ilk kür tamamladıktan sonra haftada üç-dört defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam ediyoruz.Cildimiz sağlığına kavuştuğunda kür tamamlanmış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder