1 Kasım 2013 Cuma

MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI

MALZEMELER:
  •   1 kilo havuç
  •  1 paket büsküvi
  • 1 su bardağı  kadar ceviz
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya 1 paket
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı: havuçları kazıyıp rendeliyoruz, 1 subardağı şeker ilavesi ile  bir kapta,havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Devamlı karıştırrark altını yakmamaya çalışıyoruz.Bisküvileri ve cevizi robottta çekip, havuç la karıştıryoruz.Borcam yada istenilen bir tepsiyi suyla ıslatıp, hindistan cevizi serpiştiryoruz.
Diğer tarafda bir tencereye sütü koyup,nisasta  un, ve 4 yemek kaşığı şekeri ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiryoruz.kaynama noktasında vanilyayı ilave ediyoruz.koyulaşınca altını kapatıp, mikserle 2 dakika çırpıyoruz.Havuçların üzerine yayıyoruz.soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpip,buzdolabında bir müddet bekletip,servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder