Pandispanya İçin:
5 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin:
1 yumurtanın sarısı
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 – 1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Pastayı Süslemek İçin:
1-1,5 adet muz
hindistan cevizi
Öncelikle pastamızın pandispanyasını hazırlayalım. 5 yumurtayı ve
şekeri önce düşük devirde ardından en yüksek devirde yaklaşık 10 dk
beyazlayana kadar çırpalım. Bu harcın içine diğer malzemeleri de ekleyip
hepsi iyice karışana kadar çırpalım. Bunun için 1-2 dk.lık çırpma
yeterlidir. Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen şeklindeki geniş fırın
tepsisine kek harcını yavaşça dökelim. Hamuru bir kaşığın tersiyle veya
spatula yardımıyla tepsiye düzgünce yayalım. Her yerin eşit kalınlıkta
olmasına özen gösterelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında
yaklaşık 10-15 dk. pişirelim. Pandispanyanın çok fazla pişmesine gerek
yoktur. Fırından çıkardığımız gibi yağlı kağıt yardımıyla pandispanyayı
rulo yapar gibi saralım. 10-15 dakika kadar bu şekilde bekletelim ki
pandispanya rulo şekline alışsın.
Pandispanya ılınana kadar kremasını da yapalım. Bunun için gerekli
olan tüm malzelemeleri bir tencerede iyice çırpıp ocağa alalım. Orta
ısıdaki ateşte göz göz kaynayana kadar çırpıcıyla karıştırarak
pişirelim. Kremayı ocaktan alıp ılınana kadar çırpalım. Sonra üstü kabuk
tutmaması için arada bir çırpmaya devam edelim. Kremayı tamamen
soğutalım.
Pandispanyayı yağlı kağıttan yavaşça ayıralım. Yukarıdaki fotoğrafta
görüldüğü gibi kremayı pandispanyanın tüm kenarlarında 2 parmak boşluk
kalacak şekilde pandispanyanın üstüne sürelim. Pastayı rulo haline
getirirken içindeki kremanın taşmaması için bunu yapmalıyız. Ardından
parçalara ayırdığımız muzları ruloyu yapmaya başlayacağımız tarafa
uzunlamasına dizelim. Muzları dizdiğimiz uçtan pandispanyayı yavaşça
rulo haline getirelim. Pastayı hangi tabakta servis edecekseniz o tabağa
koyalım. Tenceredeki kremanın kalanını da üstüne güzelce yayalım.
Pastanın heryeri kremayla kaplansın. Ardından üstüne hindistan cevizini
de serpip buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Hatta 1 gece bekletirseniz
çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder