31 Ekim 2013 Perşembe

CENNET IRMAKLARININ BESMELEDEN ÇIKTIĞINA DAİR

Resülü Ekrem buyurdu:
"Miraca çıkarıldığım gece bütün cennetler bana arz olundu.Benorada dört tane ırmak gördüm.Rengi,kokusu hiç bir vasfı bozulmayan sudan ırmaklar,tadına halel gelmeyen sütten ırmaklar,içenlere lezzet veren şarabdan ırmaklar,süzme baldan ırmaklar. Cebrail'e" bu ırmaklar nereden çıkar ve nereye akar?"
 dedim.Cebrail : "Bu ırmaklar havz-ı kevsere akar, nereden çıktığını bilmiyorum.Rabbına dua et,asıl kaynağını sana göstersin" dedi.
Bunun üzerine Resûlü Ekrem,Rabbına niyazda bulundu.Bir  melek gelip selam verdi ve dedi ki: "Ya Muhammed gözlerini kapat" Bende gözlerimi kapattım.Melek bana: "Gözlerini aç" dedi.Gözlerimi açtığımda bir ağacın yanında idim. Orada beyaz inciden yapılmış bir kubbe gördüm. Kapısı kırmızı altından idi.Eğer dünyanın içinde  cinler ve insanların hepsi o kubbe üzerine konulsa büyük bir dağ üzerine konan kuş misli veya denize atılan bir taşın büyüklüğü kadar olurlardı. O dört tane ırmağın o kubbenin altından aktığını gördüm.O radan ayrılacaktım melek bana:"Niçin kubbenin  içine girmiyorsun?" dedi.
" Nası girebilirim kapısı kilitlidir" dedim.Melek bana:"Anahtarı senin elindir" dedi. "Anahtarı nedir?" dedim "
Onunu anahtarı:(Bismillahirrahmanirrahiym)dir."dedi kapıya  doğru yaklaştım Bismillahirrahmanirrahim dedim.Kilit açıldı, içeriye girdim, bu ırmakların kubbenin dört köşesinden çıktığını gördüm.Oradan dışarıya çıkacağımda melek bana:"
Ya Muhammed gördün mü?" dedi."Gördüm" dedim" dedim." ikinci defa bak" dedi.Baktım Bismillahirrahmanirrahim kubbenin dört köşesine yazılmış.Su ırmağı besmelenin mim'inden,süt lafza-i celal'in he'sinden, şarap ırmağı rahman'ın mim'inden çıktığını gördüm.O zaman anladım ki bu dört ırmağın asıl membağı besmeledir.Allah Teâla buyurdu:"Ya Muhammed ümmetinden kim beni bu isimler ile zikreder ve samimi bir kalb ile Bismillahirrahmanirrahim derse,ona bu ırmaklardan içireceğim."Allah Teala, o kulunu kendi tarafı ilahiyesinden en büyük ecirle mükafatlandıracaktır.


Kaynak:Besmele-i Şerife ve Ayetel kürsinin Esrarı Hikmeti ve Faziletleri































"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder