3 türk kahve fincanı un
50 gr margarin
1 lt süt (5 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
Üzeri için:
Tarçın
Margarin tencerede eritilir. Eridikten sonra kısık ateşte, un ilave
edilir; özellikle un, çırpıcı yardımıyla yavaş yavaş ilave edilerek
karıştırılır.tencere çok önemli, kesinlikle derin tencere olması
lazım,sakın yayvan tencere kullanmayın. Kattığınız un margarinle tam
buluşsun. Margarin miktarı az olduğu için, yayvan bir şey kullanırsanız
daha 2. fincanı kattıktan sonra margarinin az geldiğini
düşünebilirsiniz, çünkü son fincanı alamayacak bir şekilde olur ki,
kupkuru görünür ve topaklanır. Süt ilave edilerek karıştırılmaya devam
edilir.Ardından şeker ilave edilir. çırpıcıyla sürekli
karıştırılır. Kaynamaya yakın tencereye vanilya konulur.Eğer damla
sakızı konulacaksa bu aşamada o da konulur ve bir iki fokurdamadan sonra
tencere ateşten indirilir. Hazır olan tavuk göğsü en az 10-15 dakika
mikserle çırpılır. Islatılmış borcama aktarılır ve tezgahta biraz
soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir. Çok hafif olan bu sütlü tatlı,
soğuduktan sonra istenen şekilde kesilerek tarçınla süslenir ve
afiyetle yenir.
NOT: İsteğe göre damla sakızı da konulabilir. Bu tarz tatlılar 1 gece
dolabta bekletildikten sonra yenirse çok daha lezzetli olur tadı,
borcam yerine kaselere bölüştürüpte servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder