24 Kasım 2013 Pazar

İKİ HAFTA KULLANILA BİLEN HAMUR

Kendim bizzat denedim gerçekten .Büyük kolaylık çayın yanına pişi. ekmek,börek yapmak için hazır hamur.. Tarifini Nefis yemek tarifleri'inden buldum gerçekten kolaylık
Malzemeler:
6 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kuru maya
12-13 su bardağı un

Hazırlanış:Bütün malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıp hamuru 2 saat mayalanmaya bırakıyoruz (fazla yoğurmaya gerek yok). Hamurun yüzü kurumaması için sofra bezi örtüyoruz veya streç geçiriyoruz. Eğer streçle kapatacaksanız, bir iki yerini çatal veya bıçakla delin, (mayadaki asitin çıkması için). İkinci saatin sonunda kabaran hamuru elimizle hafif yoğuruyoruz ve bütün havasını alıyoruz. Ağzı kapalı bir kaba koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Gerektikçe, istediğiniz kadar kesip şekillendirin ve fırın ısınana kadar dinlendirin. Yaklaşık 20-30 dakika ve istediğiniz hamur işinde, ekmek, börek, pide gibi tariflerde kullanın. Dolaptaki hamurun üzeri sürekli olarak kapalı olacak ve yaklaşık iki hafta boyuncada istediniz tariflerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder