Kendim bizzat denedim gerçekten .Büyük kolaylık çayın yanına pişi. ekmek,börek yapmak için hazır hamur.. Tarifini Nefis yemek tarifleri'inden buldum gerçekten kolaylık
Malzemeler:
6 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kuru maya
12-13 su bardağı un
Hazırlanış:Bütün malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıp hamuru 2 saat mayalanmaya
bırakıyoruz (fazla yoğurmaya gerek yok). Hamurun yüzü kurumaması için
sofra bezi örtüyoruz veya streç geçiriyoruz. Eğer streçle
kapatacaksanız, bir iki yerini çatal veya bıçakla delin, (mayadaki
asitin çıkması için). İkinci saatin sonunda kabaran hamuru elimizle
hafif yoğuruyoruz ve bütün havasını alıyoruz. Ağzı kapalı bir kaba koyup
buzdolabına kaldırıyoruz. Gerektikçe, istediğiniz kadar kesip
şekillendirin ve fırın ısınana kadar dinlendirin. Yaklaşık 20-30 dakika
ve istediğiniz hamur işinde, ekmek, börek, pide gibi tariflerde
kullanın. Dolaptaki hamurun üzeri sürekli olarak kapalı olacak ve
yaklaşık iki hafta boyuncada istediniz tariflerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder