23 Kasım 2013 Cumartesi

Mandalina Soslu Cheese Kek

ALT TABANI:

2 Paket kepekli pisküvi(eti burçak)
100.gr tereyağ
Dolgu malzemeleri

  • 400 g labne peyniri
  • 1-1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
  • 1paket vanilya
 Üzeri için
 Dr. oetker mandalinalı pelte

YAPILIŞI:

Öncelikle bisküviler robotta un haline getirilir ve erimiş tereyağ ile karıştırılır. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir ve bisküvi karışımı iyice bastırılır. Buzdolabında bir süre bekletilir.
Kreması için labne peynir ve süzme yoğurt düşük ayarda çırpılır.
Üzerine şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Yumurtalar tek tek karışıma yedirilerek çırpılır ve en son toz malzemeler eklenerek düşük devirde iyice karıştırılır.
Krema dolapta bekleyen bisküvi karışımının üzerine dökülerek 165 derecede 40-45dk pişirilir.
Fırından çıkan kekin ılınması beklenir. Hazır pelte üzerindeki tarife göre pişirilir ve o da ılınınca üzerine dökülür. 1 gece dolapta bekledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: Aslında çizkek pişirme yöntemi olarak kek kalıbının altı alüminyum folyo ile kaplanarak sıcak su konmuş tepsinin içinde pişirilirmiş (fırın sütlaç gibi) Ama ben bunu yapmadım bir kasede su koydum fırına. Pişince çatlama yoktu ama fırından çıkarınca çatladı üstü. Fırında soğumasını beklemek çatlamaya engel olur sanır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder